Sigorta Hakkında Bilinmesi Gerekenler - Bilgiler
Özellikle evden eve ve kurumsal taşımacılıkta taşınacak vatandaşlarımızın firmalara ilk olarak sorduğu soru olan sigortalı taşıma konusunu ele almamız iyi olacak.

Öncelikle sigorta kapsamları konusuna değinelim. Genel olarak sigorta şirketleri nakliyat sigortalarını 3 grup altında toplamaktadırlar.

Tam Ziya: Taşınan araçla malın birlikte tamamen zayi olması halinde güvence verir.

Dar Teminat: Taşınan yükün ve onu taşıyan aracın taşıma esnasında birlikte karşılaşacakları bir riziko neticesinde uğrayacağı zararların sigorta edilmesidir. Bu teminata girmeyen başlıca rizikolar, yükün çalınması, ıslanması ve eksilmesidir.

Geniş Teminat: Taşınan yükün çıkış deposundan varış deposuna ulaşıncaya kadar uğrayacağı tüm zararları temin eder. Yükleme, boşaltma ve kısmı hasarlarda teminata dahildir. Malın kendi kusuru teminat dışıdır.

Evden eve taşıma firmaları yapılacak işi büyük çoğunlukla tam ziya kapsamında sigortalamaktadırlar. Yani sadece eşya araç üzerinde iken aracın başına gelebilecek bir felaket sonucu eşyanın tamamen ziyan görmesi durumunda sigorta devreye girmektedir.

Tam ziya teminatının üzerine gereken ücret farkını ödemeyi üstlendiğiniz takdirde dar teminat ile taşımayı sigorta yaptırabilirsiniz lakin oluşacak hasarın tespiti için gelen eksper sorunu taşıma firmasının ambalajı iyi yapmamasında bulabilir ki bu yüksek bir ihtimaldir o vakit yine mağdur durumda kalabilirsiniz.

Sonuç olarak tam ziya teminatlı sigorta yapmak yüksek ücretli bir husus değildir ve her firma çok rahat yapabilir lakin bu sizin taşınma esnasında çekeceğiniz sıkıntıları kesinlikle engellemeyecektir. Yani sigorta herkes tarafından kolayca yapılabildiği için özellikle şehir içi taşımalarda neredeyse hiçbir anlam ifade etmemektedir. Bu konuda taşınmanın mutlu bitmesi tamamıyla nakliyat firmasına bağlıdır. Verilen taahhütler içersinde sigortayı bir ayrıcalıkmış gibi sunan firmalara itibar edilmemesi çok önemlidir. Sigorta esasen firmanın özellikle kendisini koruma altına almak için yapması gereken standart bir işlev olmalıdır.

Hiç bir sigorta firması ikinci el eşya konumunda olan ev eşyasını sigortalamaz. Sigortaladım dese dahi hasar gördüğünde bu hasarın daha önce olmadığını isbat etmenizi ister ve dolayısıyla aslında ev eşyasını sigortalamak diye bir şey söz konusu değildir.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar:
Son Ziyaretler: