Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer, kriz yaşayan Türkiye'ye moral mesajları verdi. Ballmer, ‘‘Türkiye'de kriz geçici, potansiyel kalıcı. Bizim için Türkiye fırsatlar ülkesi. Buradaki fırsatlar, kısa dönemli sorunlardan daha önemli. Biz Türkiye'de olmaktan çok memnunuz’’ dedi.
Microsoft'un bir numaralı yöneticisi Steve Ballmer, Türkiye'deki krizin geçici potansiyelin ise kalıcı ve büyük olduğunu söyledi. Türkiye'ye yatırım yaparken kısa vadeli değil, uzun vadeli düşündüklerini belirten Ballmer, ‘‘Türkiye'yi kişisel bilgisayar ve bilişim sektörlerinin gelişimi açısından mükemmel bir ülke olarak görüyoruz’’ dedi.
Koç Holding, Koç-Net, Koçbank, Arthur Andersen, Dünya Gazetesi, Koç BRYCE, Logo Business Solutions ile birlikte kurulan ‘‘kobiline.com’’un ve Microsoft'un yeni ürünü XT'nin tanıtımı İstanbul'a gelen Microsoft CEO'su Steve Ballmer, Türkiye ile yeni ekonominin benzerlikler taşıdığını, ikisinin de şu anda krizde olduğunu kaydetti. Ballmer, ‘‘Her ikisi de krizi atlatacaktır’’ dedi.
‘‘Bütün krizler geçer, Türkiye'nin de krizi geçer. Biz buradayız. İş dünyası ve hükümet gerekeni yapacak’’ diyen Ballmer, şöyle devam etti:
‘‘Buradaki fırsatlar kısa dönemli problemlerden çok daha önemli. Türkiye'de PC sayısının gelecek yıllarda 4-5 milyona ulaşmasını bekliyoruz. Türk pazarında çok hızlı büyüyoruz. Türk pazarı dünyanın diğer ülkelerindeki pazarlardan daha hızlı gelişiyor. Türkiye'ye yaptığımız yatırımdan memnunuz.’’
BABASI FORD'DA ÇALIŞTI
Ballmer, Türk pazarını yakından takip ettiğini ve babasının Ford fabrikasının yapımında 1 ay çalıştığını belirterek, şunları söyledi:
‘‘Babam bana Türkiye'nin iş yapmak için ne kadar iyi bir yer olduğunu ve Ford'un burada yeni bir fabrika açarak dünyaya araba satmak istemesinin ne kadar isabetli bir karar olduğunu anlattı.’’
Türk insanının yeni teknolojiye olan ilgisinin ABD ve Almanya gibi bir çok gelişmiş ülke insanından daha iyi olduğunu kaydeden Ballmer, ‘‘İnsanlarınızın yeni teknolojileri takip etme ve kullanma konusundaki isteği, beni heyecanlandırıyor’’ dedi.
Türkiye'nin gelişmiş teknolojiyi yakalama, uygulama konusunda dünyadaki birçok ülkeden daha avantajlı olduğunu söyleyen Ballmer, şöyle devam etti: ‘‘Türkiye'nin eğitilmiş, genç nüfusu girişimci altyapısı var. Endüstriyel altyapınız güçlü. İnsanlarınız İngilizce biliyor. Teknolojiden anlıyorsunuz. Ve teknoloji konusunda dünya çapında insanlarınız var. Siz bu özelliklerinizle birçok ülkeden daha avantajlısınız. Şu anda bu sektörde yükselen iki pazardan biri Çin, diğeri Türkiye. Ancak, Çin'de yabancıların mülk edinmesi zor. Bu bakımdan Türkiye daha şanslı.’’
Ballmer, Küçük ve Orta Boy İşletmeler'in (KOBİ) gelişimi açısından bilişim teknolojisinin çok önemli olduğunu olanaklar sunduğunu belirterek, Türkiye'de gerçekleştirilen Kobiline'ın bunun örneğini teşkil edeceğini ve Türk KOBİ'lerinin dünyaya açılmasına yardımcı olacağını vurguladı.
Telif haklarını koruyun
İnterneti çağın en önemli gelişmelerinden biri olarak tanımlayan Steve Ballmer, ‘‘Türkiye'de interneti ve yazılımı geliştirmek istiyorsanız, telif haklarını koruyun’’ dedi. İletişimin dünyada heryerden her zaman her cihazla yapılabilir hale gelmesini sağlamak için net. stratejisini hayata geçirmeye çalıştıklarını belirten Ballmer, bunun için de dünyada herkesin kullanabileceği xml standartını geliştirdiklerini ve yakın bir gelecekte farklı platformlar ve yazılımların birbirini anlayacağı bir sisteme geçileceğini söyledi. Ballmer, ‘‘Bugün cebimizde hálá kağıt olmasından rahatsızım. İnsanlar ceplerinde bulundurdukları küçük elektronik cihazlar, PC'leri, TV'leri ya da başka araçlarla bütün dünya ile iletişim kurmalı. Bu iletişim kesintisiz olmalı ve bugün değişik yollarla yürüyen birçok işlem tek sistem üzerinden kağıtsız ortamda yürümeli. Bu Microsoft'un gelecek stratejisidir. Etkinliği ve verimliliği artıracaktır’’ dedi.
Gates, parlak ve utangaç
Steve Ballmer bir soru üzerine, patronu Bill Gates'i tanımlarken ‘‘parlak ve utangaç’’ terimlerini kullandı. Gates ile 21 yıldır çalıştığını belirten Ballmer Gates ile çalışmanın bir şans olduğunu ve Gates'in çok iyi bir arkadaş olduğunu söyledi. Ballmer, Gates için, ‘‘Parlak ve utangaç biridir. Kafası çok iyi çalışır. Onunla çalışmak zevktir’’ dedi.
Microsoft-Doğan Online işbirliği genişliyor
Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer, dün Doğan Grubu yöneticileriyle de biraraya gelerek, yeni işbirliği projelerini konuştu. Steve Ballmer, Doğan İnternet Grubu ile iki yıl önce başlayan stratejik işbirliğini, önümüzdeki günlerde daha da geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Doğan Online CEO'su Hanzade Doğan, Doğan İnternet'in Türkiye'deki internet üzerindeki tüm servislerini Microsoft altyapısıyla gerçekleştirdiğini, bu stratejik işbirliğinin önümüzdeki dönemde geliştirileceğini belirtti.
Hanzade Doğan, Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer ve ekibiyle yaptıkları görüşmelerde ağırlıklı olarak, Microsoft'un Hotmail ve MSN gibi ürünlerinin Türkiye'ye gelme projeleri üzerinde durduklarını bildirdi. Hanzade Doğan, ‘‘1991 Ekim ayında Microsoft ile başlayan stratejik işbirliği, Steve Ballmer'ın Türkiye'ye gelmesiyle yeni bir boyut kazandı’’ dedi.
Krize rağmen Doğan Grubu'nun yatırımlarına devam ettiğine dikkat çeken Hanzade Doğan, Steve Ballmer ile görüşmelerinde Türkiye'de internetin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi konularını da ele aldıklarını söyledi.
Hanzade Doğan, Microsoft CEO'su Steve Ballmer ile dün yaptıkları görüşmede, ay sonunda kullanıcıların hizmetine sunacakları ‘‘Türkiye'nin ilk ve tek kurumsal portal’’ını da tanıttıklarını belirtti. Doğan, kurumsal portal'ın verimliliği artırdığını ve çalışanlara en iyi hizmeti sağlamayı sağladığına işaret ederek, şöyle konuştu:
‘‘İşin daha iyi anlaşılması için, üst yönetimi, yöneticileri ve çalışanları tek çatı altında toplayabilen bu yapı, pazar şartlarına uygun hareket edebilmeyi sağlıyor.’’
Doğan Grubu bünyesinde. Doğan Online, Compaq ve Microsoft işbirliğiyle 4 ay gibi kısa bir sürede oluşturulan e-kolay.net projesi ise bugün 400 bin abone ve 1 milyonun üzerinde üyeye sahip.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.