24 Şubat 1955 yılında Suriye asıllı bir babanın ve Amerika asıllı bir annenin oğlu olarak Dünya'ya gözünü açan Steve Jobs, San Francisco'da yaşayan Paul ve Clara Jobs çiftine evlatlık olarak verildi. Evlatlık olması sebebiyle çocukluk yıllarında gerçek anne ve babasıyla ilgili sorulara maruz kalıyordu. Ancak Jobs bu sorulara alışmıştı. Önemli olanın gerçek anne ve babanın yanında yaşamak değil, sıcak bir aile ortamında yaşamak olduğunu çok iyi biliyordu.
Steve Jobs, çocukluk yıllarında hiperaktif bir yapıya sahipti. 17 yaşında Homestead lisesini bitirdi ve ardından Reed üniversitesine başladı. Jobs, ailesinin tüm bütçesini kendisi ve okul masrafları için harcadığının farkına varınca üniversiteyi terk etti. O yıllarda adaşı Steve Wozniak ile tanıştı. Aralarında yaptıkları fikir alışverişi sonucu bazı çalışmaları oldu. Daha sonra birlikte bir atari şirketinde çalışmaya başladılar. 1976 yılında ise iki adaş Jobs ailesinin garajında Apple şirketini kurdu. İlk üretimleri de bir masaüstü bilgisayarı oldu. Bu bilgisayarın ismini de Apple koydular. Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren ikili, 1977 yılında Apple 2'yi piyasaya sürdü. 1980 yılının başlarında ise halka açıldılar. 1984 yılında ilk grafik kullanıcı arayüzlü bilgisayar olan Macintosh'u piyasaya sürdüler. Bu başarının üstünden çok geçmeden Steve Jobs şirketten atıldı. Bunun üzerine Jobs, kendi adına bir bilgisayar şirketi kurdu ve çok geçmeden 1986 yılında Edwin Catmull ile birlikte Pixar adında bir animasyon şirketi kurdu. Büyük başarılara imza atan ikilinin şirketi, 1996 yılında Apple tarafından 402 milyon dolara satın alındı ve Steve Jobs tekrar Apple bünyesine katıldı.
1996 yılından sonra daha da güçlenen Apple şirketi, yeni ürün ve yazılımlarıyla her geçen gün daha başarılı işler çıkardı. iPhone, iPod ve iPad gibi ürünlerin tanıtımını yapan Steve Jobs, bu süreç içerisinde kendini tüm Dünya'ya sevdirdi. Kansere karşı verdiği mücadeleyi 5 Ekim 2011 günü kaybetti ve 56 yaşında hayata gözlerini yumdu.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.