Deniz, göl ya da tatlı sulardan elde edilen su bitkileri ve hayvanlar. Türkiye üç tarafı denizlerle çevrili olması nedeniyle su ürünlerinin üretimine elverişli bir ülkedir. Türkiye suları, balık çeşidi bakımından zengindir. Denizler dışında doğal göller ve baraj gölleri de balıkçılığa elverişli ortamlardır. Denizlerimizden en çok elde edilen su ürünleri olan balıklar arasında hamsi, istavrit, lüfer, uskumru ve kefal sayılabilir.
Balıklar dışındaki diğer su ürünleri, midye, ıstakoz, kerevit gibi kabuklular, sünger ve ahtapot, kalamar gibi yumuşakçalardır. Su ürünleri kalorisi düşük, hazmı kolay besinlerdir. Bu ürünler daha çok taze olarak tüketilmekle birlikte, dondurulmuş, tuzlanmış ya da konserve şeklinde de değerlendirilebilir.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.