(1915 İstanbul - 1986 İstanbul) Türk öykü ve oyun yazarı. Orta öğrenimini Galatasaray Lisesinde yaptı. Yüksek öğrenimini Heidelberg Üniversitesi İktisat Fakültesinde ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Filolojisi Bölümünde tamamladı. Viyana Üniversitesinde felsefe ve tiyatro tarihi eğitimi aldı. Reji asistanlığı, öğretmenlik yaptı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde ve Gazetecilik Enstitüsünde öğretim görevlisi olarak çalıştı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Filolojisi Bölümünde tiyatro tarihi dersleri verdi. Gazetelerde sanat ve kültür üzerine makaleler ve fıkralar yazdı. Milliyet gazetesinde pazar sohbetleri yayımladı.
Yedigün, Töhmet, Varlık ve Yücel dergilerinde yayımlanan öykülerini Yaşasın Demokrasi adı altında bastırdı. "Türk öykücülüğüne ince mizah türünü ve felsefi ironiyi getiren" yazar olarak değerlendirildi. Öyküleri uluslar arası antolojilerde yer aldı.
Keşanlı Ali Destanı adlı oyunu, tanınmasına neden oldu. Bu oyun, Batı ve Orta Avrupa dillerine, Rusçaya, Arapça'ya çevrilerek Avrupa'nın büyük kentlerinde sahneye kondu. Ulusal ve uluslar arası düzeyde pek çok ödül aldı.
Çıkardığı Küçük Dergi aracılığıyla Türkiye'de ilk edebiyat matinesini düzenledi. 1968'de arkadaşlarıyla birlikte Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nu kurdu.
Başlıca yapıtları şunlardır:
Öykü kitapları; Yaşasın Demokrasi, Tuş, Şişhane'ye Yağmur Yağıyordu, Ay Işığında Çalışkur, On İkiye Bir Var, Konçinalar, Sancho'nun Sabah Yürüyüşü, Yalıda Sabah; oyun; Dışardakiler, Ve Değirmen Dönerdi, Fazilet Eczahanesi, Lütfen Dokunmayın, Günün Adamı, Huzur Çıkmazı, Bir Şehr-i İstanbul ki, Keşanlı Ali Destanı, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Eşeğin Gölgesi, Zilli Zarife, Vatan Kurtaran Şaban, Astronot Niyazi, Sersem Kocanın Kurnaz Karısı; tiyatro yazıları; Devekuşuna Mektuplar, Ha Bu Diyar, Dün Bugün, Aşk ü Sevda, Dev Aynası, Yar Bana Bir Eğlence, Hak Dostum Diye Başlayayım Söze, Ölürse Ten Ölür Canlar Ölesi Değil, Çok Güzelsin Gitme Dur, Berlin Mektupları, Koyma Akıl Oyma Akıl.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.