Tarçın - Bilgiler
08/12/2009 20:17
Defnegiller (Lauraceae) familyasına ait, kabuğu baharat olarak kullanılan bazı türlerin genel adı. Asya ve Afrika'nın tropikal bölgelerinde yetişir. Genç dalları kesilerek kabukları kurutulur, ya parçalar hâlinde ya da toz hâline getirilerek baharat olarak kullanılır. Açık kahverengi renkte, tatlımsı ve lezzetli bir baharattır. Eskiden çok değerli olan bu baharat, Eski Mısır'da ölülerin mumyalanmasında kullanılıyordu. Günümüzde daha çok gıda sanayiinde ve eczacılıkta kullanılmaktadır.

Önceki
Önceki Konu:
Tarantula
Sonraki
Sonraki Konu:
Tarhana

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar:
Son Ziyaretler: