Ünal Erdoğan - Bilgiler
08/12/2009 20:18
Enerji uzmanı olarak Erdoğan’ın çalıştığı yerler:

TEK, Öğretim üyelikleri özel sektörde üst düzey yöneticilikler halihazırda elektrosan AŞ Genel Müdürü ve yönetim kurulu başkanıdır.

Röle v koruma devreleri ile, transformatör konusu ile yüksek gerilimde ölçme konusunda ihtisasları vardır.

Ülkemizde 50-100-180 MVA güçlü, 154/380 kv gerilimli trafoların ilk yapımının gerçekleşmesine katkı ve imza koymuştur.

Transformatör,koruma ve röle koordinasyonları konusunda dersler vermektedir.

Beş yıllık plan gruplarında sürekli görev yapmıştır.

Mesleki alanda basılı 5 kitabı,basım aşamasında 8 hazırlanmış kitabı, enerji ile ilgili 300’ü geçen tebliği vardır.

Dünya ve ülkemizde elektrik enerjisi politikaları üretimi, tüketimi, kaynaklar gibi konularda görüşüne her kesimce başvurulan bir uzmandır.

Bu konuda sayısız panel, açık oturum, TV konuşması vardır. Türkiye’nin hemen hemen tüm şehirlerinde ve üniversitelerde konferanslar vermiştir. Birçok dergi ve gazetede yazmakta, radyo-TV programları yapmaktadır.

Meslek odasına 30 yılı aşan süreyle hizmet vermiş, İstanbul EMO’nun 3 dönem başkanlığını yürütmüş, TMMOB ve dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Yönetim Kurullarında görev yapmıştır.

Türkiye’nin enerji alanında en bilgili uzmanı sayılan Ünal Erdoğan 1958 yılından bu yana ülkemizin enerji sorunları ile ilgili inanılmaz bir güçle mücadele vermektedir.

Enerji bol ucuz, güvenilir, çevreci, yenilenebilir ve geleceği düşünen türlerde; en önemlisi mümkün olduğunca dışa bağımlı olmamalı “milli olmalıdır” diyen Ünal Erdoğan, aşağıda bahsedilen büyük sorunlu konuları Türkiye’nin gündemine getiren ilk insandır.

Dışa bağımlı Ambarlı Fuel-Oil santralına karşı başlattığı eylemli mücadelesi Yatağan-Yeniköy-Kemerköy (Gökova) santralleriyle ithal kömüre dayalı 7 adet santrale karşı çıkması ile sürmüş, Aliağa’da bu mücadelenin olumlu sonucu alınmıştır.

Seyitömer ve daha pek çok santralde oynanan oyunları, özelleştirme adı ile enerjide yapılan peşkeş çekmelerdeki gerçekleri ilk ortaya çıkaran olmuştur.

Yer altı ve yerüstü zenginliklerimizin ulusumuz lehine değerlendirilebilmesi için büyük mücadeleler vermiştir. Boraksla ilgili gerçeklerin belirlenmesinde ve 1978 yılında kamulaştırılmasında, siyanürlü altın aramanın yanlışlığının ülkemiz gündemine ilk getirilişinde, fırtına vadisine projenin ülkemiz aleyhine, yabancı şirket lehine nasıl değiştirildiğini tek farkeden uzman konumundadır.

Nükleer santrallere karşı 1970’de tek başına Don Kişot’ca başlattığı inanılmaz mücadelesini hala daha inanılmaz bir eforla sürdürmektedir. Amaliyat yarası ile gildiği Akkuyu köylerinde, Sinop’ta kendisini sevgi ve saygıyla anmayan insan yok.

Uluslar arası çok taraflı yatırım anlaşması ile tahkimin içeriklerini çok iyi irdeleyip tüm hukuksal ve yaptırımsal detaylarıyla Türkiye’ye duyuran bir uzmandır.

Ülkemizin kurtuluşunun, enerjisini özkaynaklarından; bilhassa sudan karşılanmasına bağlayan Ünal Erdoğan, ülkemizin bir su potansiyel haritasını da çıkarmıştır.

“Akan herşeyin enerjisi vardır” sloganıyla Türkiye’nin su potansiyelinin görülebilen yıllar boyunca, enerji ihtiyacımızı karşılayabileceğini, enflasyonumuzu da, bu bedava ve yenilenebilir kaynakla aşabileceğimizi sürekli her ilgiliye anlatmaya çalışmaktadır.

Son zamanlarda tüm çabalarını enerjideki kirliliklerin, namussuzlukların belgelenmesi hususuna ayırmıştır.

Dövülme, tutuklanma gibi caydırıcı yaptırımlara rağmen bu çabalarını yılmadan sürdüren Ünal Erdoğan 1941 Çanakkale doğumludur.

18 Nisan 1999 seçimlerinde “Sol Güçbirliği” anakent belediye başkan adayı oldu.

04 Aralık 1999 tarihinde İşçi Partisi 5.Olağan İl Kongresinde İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliğine, 17 Aralık 1999’da yapılan İP Olağan Kongresinde Başkanlık Kurulu üyeliğine getirildi.

Bir profesörle evli olan Erdoğan beş çocuk babası.

Önceki
Önceki Konu:
Erol Bilbilik
Sonraki
Sonraki Konu:
Arslan Kılıç

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Son Ziyaretler: