Vedat Akman - Bilgiler
08/12/2009 20:22
CUNY Brooklyn College'de Ekonomi üzerine Lisans (BA) ve Yüksek Lisans (MA) derecelerini tamamladı. Wall Street'te staj yaptıktan sonra meslek hayatına başlamış oldu. Daha sonra, Nottingham Üniversitesi Hukuk Bölümünden Uluslararası Ticaret Hukuku yüksek lisansı (LL.M) derecesini bitirdi. Türkiye'ye dönüşünde banka ve borsa aracı kurumlarda araştırma müdürlüğü görevlerinde bulundu. Istanbul Altın Borsası üzerine bir araştırma yaparak bu konuda ilk kitabı hazırladı. 'Avrupa Topluluğu ve Türkiye: Uluslarüstü Andlaşmalar ve Ekonomik Birliğin Ötesinde Bir Avrupa' adlı eseri yayınlandı. Bu dönemde yayınlanan çalışmaları medyanın oldukça ilgisini çekti. O zamanki tek ekonomi kanalının Ekonomi Müdürü ve köşe yazarı olarak medya sektöründe çalışma hayatına devam etti. Genç işadamlarının oluşturduğu sivil toplum örgütlerinde görev aldığı dönemde iki kitabı daha yayınlandı. Yurtiçi ve yurtdışında birçok panel ve seminerlere katıldı. Bankalarda Risk Yönetimi üzerine çalışmalarda bulundu ve bu konuda bir eseri yayınlandı.

Akman, çalışmalarını ülkemizin başarılı gençlerini yurtiçinde ve yurtdışında tanıtma ve kazandırmaya yönlendirdi. 'Ülkemizden Gerçek Başarı Öylüleri 1 ve 2' kitaplarını kaleme aldı. 'True Success Stories From Turkey' olarak ingilizce yayımlandı. Bu eserlerden ilki yurtdışında ödül aldı. Sonra 'Türkiye'den Başarı Öyküleri 1 ve 2' kitabı yayımlanan Akman çalışmalarına bir süre New York'ta akademisyen olarak devam etti. İngilizce yayımlanmış üç kitabı bulunan yazar AKMAN ayrıca Dünyanın ilk Uluslar arası Geleneksel Göç Temalı Kısa Film Festivalinin (NNYCR-İstanbul Crossroads)'un kurucularındandır. newnycrossroads.com ve jcistanbulcrossroads.com). Başarılı genç insan profilini ortaya çıkararak gelecekte toplumumuzda alanlarında yeni genç liderlerin ortaya çıkması ve gelişmesine ortam yaratacağı düşüncesiyle hareket eden yazar, sonu olmayan başarı yolunda, başarılı gençlerimizin ilgi ve desteğe ihtiyaç duyduğuna inanıyor. 'Her şeyden önce insan' felsefesiyle, toplumsal görevlerimize sahip çıkan bir gençliğe ve onların başarısına ihtiyacımız olduğu düşüncesinde. Türkiye'de bir çok STK'da görev alan AKMAN'nın bir çok ödülü bulunmaktadır. En son eseri Yakamoz Yayınlarından 'Küresel Göç Hikayeleri' olan Akman halen Kadir Has Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır. Bu yıl Vedat Akman'ın Küresel Göç Hikayeleri (Global İmmigrant Stories) kitabı, Avrupalı Genç Girişimciler arasında 'En İyi Yayın' ödülünü aldı.

Dünya Genç Girişimcileri Junior Chamber International'ın (JCI, jci.cc) Avrupa Konferansı bu yıl 13-17 Haziran tarihlerinde Hollanda'nın Maastricht kentinde yapıldı. Avrupa'nın önde gelen 2500 girişimcisi ve yöneticileri Maastricht Anlaşmasının 15 yıl kutlamalarının da düzenlendiği Maastricht şehrinde dünyaca ünlü MECC Kongre Merkezinde toplandı. (ec2007.nl). Maastricht şehri Avrupa 2007'yi kutlarken, bu yıl ülke bazında 'En iyi Yayın' kategorisinde JCI Avrupa Konferansı Maastricht 2007 ödülüne, kültürler arası diyalogu göç hikayeleriyle irdeleyen, JCI İstanbul onursal üyesi ve Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi Vedat AKMAN'ın GLOBAL IMMIGRANT STORIES adlı kitabı layık görüldü. Ayrıca bu yıl JCI Istanbul Crossroads Kısa Film Festivali ile 'Dünya'nın En İyi Halkla İlişkiler Projesi' ödülünü Antalya'da düzenlenen JCI Dünya Kongresinde aldı.

İlki New York'ta BookSurge Publications tarafından yayınlanan A JOURNEY TO ONENESS ile başlayan 'Crossroads: Kültürlerin Buluşması' projesi daha sonra bir JCI Istanbul şubesi yayını olarak GLOBAL IMMIGRANT STORIES adı ile Istanbul'da basıldı. Eser ayrıca ülkemizde KÜRESEL GÖÇ HİKAYELERİ olarak Yakamoz Yayınları tarafından yayınlandı. Yine Vedat Akman'ın kaleme aldığı Türkiye'den Başarı Öyküleri (True Success Stories From Turkey) adlı eseri 2002 yılında Amerika'da Las Vegas şehrinde yapılan JCI Dünya Kongresinde En İyi Yayın ödülünü almıştı. Ülkemizde bir çok ilklere imza atan AKMAN çalışmalarına Kadir Has Üniversitesinde devam etmektedir.

Önceki
Önceki Konu:
Gürbüz Karakuş
Sonraki
Sonraki Konu:
Zafer Bozkaya

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Son Ziyaretler: