Amerikalı girişimci Kellogg, tahıllarla yaptığı deneylerde Corn Flakes'i bularak dünya çapında bir ticaret işletmesi kurdu. Kellogg, başta çocukların tıbbi bakımı ve eğitimi olmak üzere, gelirinin büyük bir bölümünü sosyal amaçlarla harcadı.
Battle Creek/Michigan'da bir süpürge üreticisinin yedinci oğlu olarak dünyaya gelen Kellogg'un çocukluğu çok zor koşullar altında geçti. Çok katı bir adam olan babası yedi yaşındaki çocuğu da imalathanesinde çalıştırdığı için, oyuna ve okula çok vakit kalmıyordu. İçine kapanık bir delikanlı olan Kellogg, ondört yaşındayken kendi satış bölgesi olan bir süpürge satıcısıydı. Bundan böyle yaşamına çalışmak ve büyük bir sorumluluk duygusu hakim oldu. Süpürge satıcılığı konusundaki bilgisini Teksas'ta artıran Kellogg 1880'de 20 yaşına geldiğinde, bitiremediği okulu akşam kurslarına devam ederek tamamladı.
Kellogg 1880'de kız arkadaşı Ella Osborn Davis ile evlendi ve birlikte beş çocuk sahibi oldular (karısı 1912'de öldü). Kellogg oturdukları kentin hastanesinde, erkek kardeşinin aracılığıyla, her işe koşturulan bir hizmetli olarak iş buldu. Kellogg ailesi, birinci derecede sağlıklı bir yaşama önem veren (örneğin tütün ve alkol kullanmayan, et yemeyen) Seven-Day-Adventist (İsa'nın yakında tekrar geleceğine inanan ç.n.) mezhebine mensuptu.
Hastanedeki hastaların iyileşmelerini çabuklaştırmak amacıyla, iki kardeş 80'li yıllarda, iyileşme sürecinde olan hastaların sağlıklı beslenmelerine yardımcı olacağına inandıkları tahıl ürünleriyle deneylere giriştiler. Sindirimi kolay bir buğday ürünü bulmak için yaptıkları denemeler sırasında 1894'te bir rastlantı sonucu ilk kez tahıl gevreği ürettiler. Birkaç porsiyon pişmiş buğdayı unutup geceleyin açık havada bırakınca, ertesi sabah bekledikleri birbirine yapışık kuru bir kütle yerine, tek tek kurutulmuş ince gevreklerle karşılaştılar.
Eski hastaların giderek artan taleplerini karşılayabilmek amacıyla iki kardeş yüzyılın başında değişik firmalar kurdular. William Keith Kellogg satış işini üstlendi. Kullandıkları katkı maddelerini sürekli olarak düzeltti (örneğin malt tadını kattı) ve mısır gevreklerini kavurmaya başladı. 1898'de bu ürüne "Corn Flakes" (Mısır Gevreği) adını verdi. Sekiz yıl sonra kurduğu The Batde Creek Toasted Com Flakes Company, çalışmalarına 40 çalışanla başladı. 1922'de şirketine Kellogg Company adını verdi.
Bunu izleyen yıllarda. Kellogg 42 yerel tahıl gevreği şirketiyle rekabete girmek zorunda kaldı ve mısır gevreğini giderek artmakta olan bir halk kitlesinin sevilen, üstelik de sağlıklı, kahvaltı öğesi haline getirdi. 1907'de ilk şirket binasından birini yerle bir eden bir yangın da yükselişini durduramadı. Kellogg sürekli olarak gazete ve dergilerde reklam kampanyaları yürüttü ve bütün ürün kutularının üzerine imzasını bastırmak yoluyla adının bu yeni besin maddesiyle özdeşleşmesini sağladı.1909'da sattığı paket sayısı bir milyonu aştı. Reklam bütçesi bundan iki yıl sonra 1 milyon dolara ulaştı. Ülke dışındaki piyasaya adım atmaya, 1914'te Kanada'da bir şube açarak cesaret edebildi (1924'ten sonra Avustralya ve 1938'den sonra Avrupa'da da şubeler açtı).
Büyümekte olan servetinin büyük bir bölümünü hayır işleri için harcayan Kellogg, 1915'te kepekli tahıl gevreği ve 1928'de Rice Krispies'i (Pirinç Gevreği) piyasaya sürdü. 1918 yılında 58 yaşına gelmiş olan Kellogg, doktor Carrie Staines ile evlendi (Staines 1948'de öldü).
İşletmesi çalışan elemanlarının özellikle sağlıklarına çok önem veriyordu ve çalışan kadınların çocukları için 1927'de bir kreş açtı. 1930'da Kellogg tarafından hayata geçirilen W.K. Kellogg Vakfi o tarihten itibaren tarım, sağlik ve eğitim projeleri için birkaç milyon dolar ayırdı. Örnek olacak sosyal çalışmalarından etkilenen ABD başkanı Herbert C.Hoover, Kellogg'u görüşmek için Beyaz Saray'a davet etti ve devletçe uygulanacak sosyal bir çalışma programı için önerilerine başvurdu.
30'lu yıllardan sonra daha çok vakfıyla ilgilenen Kellogg, İkinci Dünya Savaşı sona erdikten sonra, kurumunun çalışmalarını, başta Güney Amerika olmak üzere, başka ülkelere de yaydı. Ne var ki, aralarında glokom da olmak üzere, birçok hastalığı bulunan Kellogg çalışmalarını giderek kısıtlamak zorunda kaldı. Kendini toplumsal hayır işlerine adamış olan multimilyoner Kellogg, 91 yaşında doğduğu kent Battle Creek'de öldü ve burada gömüldü.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.