Yağ sıçraması yemek yapanların adeta korkulu rüyası gibi. Vücutla temas eden kızgın yağ, yanıklara ve yaralanmalara sebep oluyor. Buna duruma mahâl vermeden çok basit bir yöntemle yağ sıçramasının önüne geçebiliriz.
Kızartma yaparken yağın etrafa sıçramaması için yağı kızdırmadan önce tavanın içine bir miktar tuz atmamız yeterli olacaktır. Tuz, yağın içindeki sıçramaya neden olan nemi alacağından kızartmalarımızı yağ şıçramadan güvenle yapabiliriz. Bu yöntemi sevdiklerinizle paylaşarak canlarının daha fazla yanmamasın sağlayabilirsiniz.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.