Yeşil çay, hepimizin bildiği siyah çay ile aynı bitkiden (Camellia Sinensis) elde edilen ve fazla işlenmeyen bir tür çaydır. Fazla işlenmediği için doğal tadında ve renginde değişme ya da bozulma olmaz. Üstelik siyah çaya nazaran daha az kafein içerir. Antioksidan ve c vitamini bakımından zengin olması yönüyle de oldukça avantajlı bir içecektir.
Yeşil çayın popüler olmasının en güçlü nedenlerinden biri metabolizmayı hızlandırması ve sindirim sistemini düzene sokmasıdır. Zira bu sayede fazla kilolardan kurtulmak daha kolay hale geliyor. Kuşkusuz pek çok insan da bu yüzden yeşil çayı tercih ediyor. Öte yandan kanser riskini azaltması, kolesterolü düşürmesi, tansiyonu ayarlaması, ağız kokusunu önlemesi, damarları güçlendirmesi, yağ yakımını hızlandırması ve diş sağlığının korunmasına yardımcı olması tercih edilme nedenlerinden yalnızca birkaçıdır.
Yeşil çay asırlar önce Çinliler tarafından tedavi amacıyla kullanılmaktaydı. Günümüzde de pek çok faydasının olduğu söylenmektedir. Ancak bu söylenenlerin kesinliği olmadığı gibi yeşil çayın gerçekten faydalı olduğu konusunda yapılmış bilimsel çalışmalar da yoktur. Bu yüzden yeşil çay tüketimine dikkat etmeliyiz.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.