Yüzümüzde neden çil çıkar? - Bilgiler
Çil, bir deri hastalığı değildir. Genellikle saç rengi kızıl ya da sarı olan, hassas ciltli ve açık tenli kişilerde görülür. Rengi sarı veya kahverengi tonlarındadır. Genetiksel olmakla birlikte sonradan da çıkabilir. Özellikle erken yaşlarda görülür.

Cildimiz, melanin adı verilen renklendirici bir madde içerir. Bazen bu madde yüzümüzün bir bölümünde yoğunlaşır ve ufak ufak benekler oluşturur. Çil adını verdiğimiz bu beneklerin rengi güneşe çıkıldığında daha koyu bir renk alır ve kalıcı hale gelir. Genetiksel çillerde anne veya babadan çocuğa geçer.Bu tür çiller çok küçük yaşta çocukta görülür.

Çiller genellikle güneşe fazla maruz kalan yüz, göğüs, sırt ya da boyun gibi bölgelerde görülür. Bu yüzden mümkün mertebe güneşten korunmamız gerekir. Çillerin kesin bir tedavisi yoktur. Ancak uzun tedaviler sonucu çillerin renginde hafifletilme yani solgunlaştırma yapılabilmektedir.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar: