Yemek ve kızartma yaparken en çok ihtiyaç duyduğumuz malzemelerden biri de sıvı yağlardır. Damak tadımıza göre ayçiçek, mısır, fındık veya zeytinyağını kullanırız. Peki sıvı yağlar içinde en sağlıklısının zeytinyağı olduğunu biliyor muydunuz? İşte zeytinyağının mucizeleri.
Özellikle akdeniz ve ege mutfağında önemli bir yeri olan zetinyağı sadece lezzetli olduğu için değil, sağıklı olduğu için de tercih ediliyor. Hiç bir kimyasal işlemden geçmeden, tamamen doğal yöntemlerle elde edildiği için diğer yağlardan daha sağlıklıdır. Aynı zamanda bir meyveden elde edilen tek yağıdır. Müthiş derecede antioksidan içermesinin yanı sıra, kalp sağlığına iyi gelmesi, tansiyonu düzenlemesi, baş ağrısını ve kanser riskini azaltması sayılabilecek en temel faydalarıdır. Ayrıca litre fiyatı yüksek olmasına rağmen diğer yağlara göre daha ekonomiktir. Çünkü yemeklerde ve kızartmalarda diğer yağlara oranla çok daha az zeytinyağı kullanılır. Zeytinyağı uygun koşullarda saklanmalıdır. Aksi halde sağlığa yararlı özelliklerini kaybeder.
Zeytinyağının bazı faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;
Kalp sağlığını korumaya yardımcı olur Kanşekerini ve tansiyonu düzenler Kanser riskini azaltır Bağışıklık sistemini güçlendirir Cildin yaşlanma sürecini yavaşlatır ve uzun yıllar genç kalmaya yardımcı olur Sindirimi kolaylaştırır ve sindirim sistemini düzene sokar Kızartma yaparken zehirli bakterilerin oluşmasını engeller
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.