Zeytinyağlı kuru fasulye - Bilgiler
27/02/2013 22:00
Yemekte kullanılacak malzemeler;

3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
5 su bardağı su
2 su bardağı kuru fasülye
4 adet domates
2 adet soğan
Tuz

Birgün önceden bekletilmiş fasülyeleri süzüp tencereye koyun. Yumuşayıncaya kadar haşlayın. Orta derinlikteki bir tencerede zeytinyağını kızdırıp rendelenmiş soğanları ilave edin. Soğanların rengi değişinceye kadar kavurun. Domates salçasını ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Domates kabuklarını soyup rendeleyin ve tencereye ilave edin. 3-4 dakika karıştırıp 5 su bardağını ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Tenceredeki salçalı su kaynamaya başladığında haşlanan fasülyeleri ilave edip, bir miktar tuz atın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 30 dakika pişirin. Tencerede biraz soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu